Kohtume lauas!

50 aastat Avikot!

Kohalikust ettevõttest globaalseks tegijaks!


Ettevõte, mis sai alguse 32 kartulikasvataja köögilaua tagant on pool sajandit hiljem kasvanud globaalseks organisatsiooniks.

Asutatud aastal 1962, osutus Aviko mõistlikuks ja ambitsioonikaks ettevõtteks ühe selge eesmärgiga: luua väärtust kartulitest.



1962-1999
See kõik algas Hollandi küla Hoog Keppeli vanas meiereis, kus algselt puidust kastides jahutatud friikartulite tootmisest sai esimene külmutatud kartulite tootmine.

1967. aastal viidi tootmine üle Steendereni lähistele kus vana tellisetehas pakkus Avikole rohkem ruumi oma ambitsioonide saavutamiseks. Aviko jälgis hoolega, mis toimus väljaspool nende riigipiire eriti siis kui arendati mõnda uut kartulitoodet. Nii sai Avikost 1970-ndatel esimene rösti tootja väljaspool Šveitsi. See tähistas aastakümneid kestva edu algust, mil Aviko kindlustas tugeva positsiooni Euroopas, eriti Prantsusmaal ja Saksamaal. Varsti pärast raudse eesriide langemist sai Avikost Ida-Euroopa turuliider, seda eelkõige tänu vabrikule Poolas. 1990ndatel julges ettevõte esmakordselt vaadata Euroopast väljapoole ja hakkas kanda kinnitama teistel kontinentidel. Sellest hetkest alates sai Avikost maailmatasemel tegija, kelle kõrgekvaliteetseid kartulitooteid naudakse aina enamates maailma riikides. Ja kui me vaatame sellele arengule uhkusega tagasi oleme jäänud ka paikseks – kõigele vaatama oleme oma südames ikka vähenõudlikud kartulikasvatajad Keppeli külast.

2000-2012
Käesoleval sajandil on esmane lisandväärtuse pakkumine, mis on täielikult kooskõlas meie põhiväärtusega. Aviko sõlmis koostöö Eurofritsiga, mis tõi teretulnud täiendusena meie tootevalikusse eelroad. Belgia ettevõtte Eurofreez omandamisega täienes Aviko tootevalik taaskord ulatuslikult kartulipüree ja vormiroogadega. Turg oli muutumas ja Aviko otsustas vähendada oma brände, et paremini keskenduda hästi müüvatele kõrgekvaliteetsetele kartulitoodetele oma enam kui sajas riigis elavatele tarbijatele.

Vahepeal on Aviko jätkuvalt investeerinud uute, üllatuslike ja maitsvate toodete arendamisse, mis vastavad teie ja teie klientide soovidele. Jahutatud või külmutatud friikartulitest einete ja eelroogadeni – teie ja teie kolleegide abiga oleme suutnud hoida sammu toiduteeninduse sektori arengutega. Koostoime ja mõttevahetus tagavad, et saaksime maksimaalset tulu oma investeeringutelt, et saame jätkuvalt areneda ja laieneda, et jääda ettevõtteks, millele saab kindel olla. Nii nüüd kui ka tulevikus.

Lisaks mängib üha suuremat rolli Ettevõtte Sotsiaalne Vastutus. Aviko liigub ühes ajaga: meie tooted vastavad kõrgemaile tehnilistele, keskkonnaalastele ja sotsiaalsetele nõudmistele. Jätkusuutliku tooraine, nagu päevalilleõli, kasutamine ja ambitsioonikad meetmed vähendamaks energiatarbimist ja ökoloogilist jalajälge mõjutavad meie igapäevaelu järjest rohkem.

Tulevik...
Järgnevatel aastatel püüab Aviko jätkuvalt olla üks maailma neljast suurimast kartulitöötlejast ja juhtiv oma ala ettevõte Euroopas. Kus jätkuvalt on esikohal friikartulid, samas jättes piisavalt ruumi teistele uudsetele ja inspireerivatele kartulitoodetele.
Meie teadmised turust on meile oluline oma eesmärkide saavutamisel ja seepärast on meile oluline kontakti säilitamine tarbijatega. Eesmärk, mille seadsime endale 1962. aastal on kindlalt jäänus samaks: Luua väärtust kartulitest!

Astudes aastasse 2013, alustades oma järgmist poolt sajandit on meil ees kahtlemata sama palju väljakutseid ja võimalusi. Kuid kui me vaatame, milliseid kogemusi ja teadmisi oleme saanud viimase viiekümne aasta jooksul, siis järgmised 50 aastat kujunevad sama innovaatiliseks, kui soovime ka edaspidi pakkuda kõige paremaid tooteid oma väärtuslikele klientidele.

Mamma Mia! Mamma friikad!

Naturaalne maitse! Koorega! Nagu "kodus tehtud"! Need on Mama friikad - uus Aviko toode.
Kliki ja avasta rohkem!

Mis uut?

Aviko ajalugu...

Kuidas me viimaste aastate jooksul muutunud oleme...

50 aastat Avikot!

2012.aastal tähistasime imetlust väärt 50 aastat ettevõtlustegevuses, hiiglaslike uudislahenduste ja investeeringute poole sajandi raames. Ettevõte on arenenud, alates 1962. aastast, väikesest koopearatiivist, kus töötas 32 põllumeest, arenedes Euroopa liidriks, üheks neljast kõige suuremast kartuli ümbeertöötlejast kogu maailmas.